blauwe header

Menu:

Bedden

Blauw bed

Blauwe bedden zijn er in allerlei soorten van ledikant tot boxspring.

Kasten

Blauwe kast

Met blauwe meubels accentueert u de slaapkamer mooi.

Vloer

Blauwe vloerbedekking

Met een mooi vloerkleed heeft u zo een blauwe vloer.

Dekbedovertrek

Blauw dekbedovertrek

Met een blauw dekbed overtrek is uw bed zo helemaal blauw.

Raamdecoratie

Blauwe vouwgordijnen

Blauwe gordijnen zijn bepalende accenten in een blauwe kamer.

Blauwe muur

Blauwe muurHet inrichten van een blauwe slaapkamer hoeft niet veel tijd te kosten. Afhankelijk van uw smaak en uw budget kunt u kiezen voor verf, behang, wandtegels, muurstickers of hout. Met deze materialen creŽrt u een slaapkamer in uw smaak. Of u nu houdt van een romantische, moderne of brocante slaapkamer, voor iedere stijl is muurbedekking te koop. Kijk in woonbladen en doe inspiratie op op interieurwebsites om te zien welke sfeer en welke kleur blauw u in de slaapkamer wilt hebben.

Kleur blauw kiezen

blauwe muurKleuren geven een kamer een eigen karakter. Donkere blauwe kleuren maken een kamer optisch kleiner, terwijl lichte blauwe kleuren een slaapkamer groter doen lijken. Sommige blauwe kleuren hebben een rustgevend effect, andere blauw tonen geven energie. Kortom, kleuren bepalen in grote mate de sfeer van uw huis. In de slaapkamer kunt u in principe alle kleuren blauw gebruiken, als het maar met mate is. En mocht het resultaat u niet bevallen, dan verandert u het zo in iets anders.

Blauwe verf

blauwe muurEen muur verven is de snelste manier om de slaapkamer te veranderen. Een muur verven kost u ongeveer een middag. De muren van de slaapkamer kunt u verven met blauwe muurverf. In bouwmarkten kunt u vrijwel iedere kleur blauwe verf mengen die u wilt. Houd rekening met de grootte van de slaapkamer bij het kiezen van een lichte of een donkere kleur blauw. Voordat u begint, moet de muur egaal en schoon zijn. Verf alleen bij daglicht, dan ziet u het beste welke plekken nog geverfd moeten worden.

Blauwe tegels

Blauwe wandtegelsWandtegels kunnen ook in de slaapkamer gebruikt worden. Wie een originele, blauwe slaapkamer wil, koopt blauwe design wandtegels. Daarmee betegelt u dan een (deel van) de muur van de slaapkamer. Design wandtegels zijn niet goedkoop, maar geven wel een mooi resultaat. Design wandtegels worden met de hand gemaakt in Portugal, Marokko, Spanje of ItaliŽ. Blauwe design wandtegels geven iedere blauwe slaapkamer een bijzondere uitstraling.

Blauwe muurstickers

Blauwe muurstickersU kunt ook een muur van de slaapkamer behangen met blauw behang. Een leuke en snelle manier om uw slaapkamer snel een nieuwe look te geven, zijn blauwe muurstickers of interieurstickers. Op internet vindt u veel hippe webwinkels die mooie, blauwe muurstickers verkopen. Ook sommige behangmerken hebben blauwe muurstickers in het assortiment. De meeste blauwe muurstickers zijn gemaakt van vinyl en kunnen goed tegen vocht. De keuze is groot: er zijn muurstickers met bloemen en bomen, letters en patronen. Wilt u iets unieks in de slaapkamer? Laat dan een muursticker op maat maken, bijvoorbeeld met een foto van uw vakantie of gezin.

Bekleden met hout

Houten wanddecoratieHout wordt al eeuwenlang gebruikt als wandbekleding. Tegenwoordig is gelukkig veel meer mogelijk dan alleen schrootjes. Dankzij nieuwe technieken is hout op de muur van de slaapkamer helemaal hip en trendy. Houtsoorten die u in de slaapkamer kunt gebruiken, zijn grenen, vuren en eiken. Houdt u van een opvallend patroon, neem dan een houtsoort met een bijzondere tekening. Naast houten planken voor op de slaapkamermuur zijn er ook houten panelen beschikbaar.