blauwe header

Menu:

Eettafel

Blauw eettafel

Mooie blauwe eettafels passen overal.

Keukenkastjes

Blauwe kastjes

Blauwe keukenkastjes maken de keuken echt blauw.

Tegels

Blauwe tegels

Blauwe tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Blauwe servieskast

Een blauwe servieskast staat mooi op een lichte muur.

Blauw servies

Blauw servies

Blauw servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Blauwe muur

blauwe keuken muurEen blauwe muur in de keuken is een leuke blikvanger. Afhankelijk van de grootte van uw keuken, kiest u een lichte of donkere kleur blauw. Het is niet verstandig om de gehele keuken blauw te verven. Dat is of snel te veel van het goede of uw keuken wordt er erg eentonig van. Combineer een blauwe keukenmuur daarom met leuke blauwe meubels, zoals een servieskast met blauw servies, en mooie accessoires.

Kleurinspiratie opdoen

blauwe muurInspiratie voor een blauwe muur in uw keuken nodig? Veel bouwmarkten hebben gratis kleurwaaiers die u thuis kunt bekijken bij de muur. Op woonwebsites en interieurtijdschrijften zijn veel voorbeelden en foto's te vinden van blauwe muren, ook voor de keuken. Heeft u uw kleur gevonden? Laat deze dan simpel mengen in de doe-het-zelfzaak en ga aan de slag. In een middag kunt u uw keuken al transformeren tot een stijlvol blauw geheel.

Muur verven

blauwe muurVoordat u begint met verven, moet u de muur eerst ontvetten. Met name in de keuken, kan er soms veel vet op de muur zitten. Voor het ontvetten gebruikt u bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel St. Marc. Dit is milieuvriendelijk en ruikt niet. Nadat de muur droog is, kunt u beginnen met schilderen. Gebruikt hiervoor verfrollers en rol die goed uit in de verfbakken. Zo voorkomt u dat er teveel verf op de muur van de keuken komt. Verf de gehele muur in een keer en laat het geheel opdrogen.

Blauwe schoolbordverf

blauwe keukenkastjesHet is ook leuk om de muur van de keuken te verven met blauwe schoolbordverf. Dat kan alleen als de muur glad is. Is de muur van uw keuken gestuct? Dan kunt u beter een groot stuk triplex blauw verven en dat ophangen. Ook leuk is een combinatie van blauwe schoolbordverf en magneetverf. Zo kunt u niet alleen op de muur schrijven, maar er ook foto's ophangen. Breng eerst een aantal lagen magneetverf aan en vervolgens de schoolbordverf.

Meubels en accessoires

blauwe muurEen keuken met een blauwe muur kunt u makkelijk transformeren tot een stijlvolle blauwe keuken. Zet er bijvoorbeeld een blauwe eettafel in. Heeft u mooi servies? Dan is het een goed idee om dit te laten zien in een mooie, blauwe servieskast. Op de vloer van de keuken en achter het fornuis kunt u blauwe tegels laten zetten. De keuze hierin is tegenwoordig enorm, zodat er voor iedere smaak en ieder budget wel iets moois te vinden is.